За децата ще има представяне на книгата Силвър и вампирите на

...
За децата ще има представяне на книгата Силвър и вампирите на
Коментари Харесай

Автори от осем държави представят творби на литературен фестивал в Русе

За децата ще има представяне на книгата " Силвър и вампирите " на русенеца Явор Цанев 

Шестнайсет създатели от осем страни ще се включат в петнайсетото издание на литературния фестивал " Дъхът на Европа ", който се провежда от през днешния ден до 9-и октомври (неделя) в Русе. Това заяви проф. Пенка Ангелова - ръководител на интернационалното сдружение " Елиас Канети " в крайдунавския град, което е уредник на събитието, съобщи.

По думите ѝ концепцията е фестивалът да покаже модерно дишане на Европа. Една от посоките е политическата просвета.

" Политическа просвета значи политическа отговорност и връзка с гражданската проблематика ", изясни проф. Ангелова.

Началото на фестивала ще бъде сложено през днешния ден с показване на графичната новела на Веселин Праматаров, която споделя историята на трима български студенти, протестирали през 1968 година против нашествието на Варшавския контракт в Чехословакия.

Публиката ще се запознае и с творбата " Срещи с дявола " на шефа на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София Сашко Насев.

Програмата на фестивала включва също показване на романа на Силвия Томова " Дългото лято на Вечността ", " Клада " на унгарския създател Дьорд Драгоман и " Обкръжаване " на австриеца Лукас Цепек.

Том Шулц от Германия е избрал да запознае публиката със стихосбирките " Предупреждение при пътешестване в страни морета айсберги " и " Преместване на препъникамъните ", а поетът и художник Роман Кисьов - със " Светът на думите ".

Програмата в последния ден на фестивала планува за децата показване на книгата " Силвър и вампирите " на Явор Цанев. За край публиката ще се запознае с романа на Петър Денчев " Превъртане ", както и с книгата на Ивайла Александрова - " Дело № 585. Анкета върху един разстрел ", която следва скоро да излезе от щемпел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР